Placinta cu conopida, sparanghel si piure de cartofi
PrinteazaPlacinta cu conopida, sparanghel si piure de cartofi din: ciuperci, untdelemn de măsline, conopidă, sos de soia, nuci macadamia, untdelemn de măsline, usturoi, sare, boia, rozmarin, drojdie, sparanghel, morcov, ceapa, suc de lămâie, sos din seminţe de susan negru, boia de ardei dulce.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de ciuperci
- 1/2 ceaşcă de untdelemn de măsline
- 2 ceşti de conopidă, mărunţită
- 1/2 ceaşcă de sos de soia
- 1 ceaşcă de nuci macadamia
- 1/4 ceaşcă de untdelemn de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de boia
- 1 linguriţă de rozmarin
- 2 linguriţe de drojdie
- 1 ceaşcă de vârfuri de sparanghel
- 1/2 ceaşcă de morcov tocat
- 1/2 ceaşcă de ceapă tocată
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 ceaşcă de sos din seminţe de susan negru
- 1 linguriţă de boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Tocaţi ciupercile şi puneţi-le într-un vas mare. Marinaţi-le în untdelemn de măsline şi sos de soia, timp de trei ore. Mixaţi nucile macadamia până se omogenizează.
Adăugaţi conopida, untdelemnul de măsline, usturoiul, o jumătate de linguriţă de sare, boiaua iute, rozmarinul şi drojdia. Continuaţi până se omogenizează. Puneţi mixtura deoparte.
Tocaţi mărunt capetele de sparanghel, morcovii şi ceapa. Presăraţi peste ele o jumătate de linguriţă de sare şi suc de lămâie.
Amestecaţi sosul din seminţe de susan negru cu legumele şi ciupercile tocate. Puneţi amestecul de vegetale în farfurii adânci de servit.
Deasupra, aşterneţi un strat din mixtura de conopidă. Garnisiţi cu boia de ardei dulce. Serviţi imediat, sau încălziţi în deshidrator la 63 grade C, timp de trei ore.
Pofta buna!