Plăcintă cu cremă (Cremşnit)

Printeaza

Plăcintă cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar tos, lapte si baton de vanilie.

Ingrediente:Cremsnit

  • 300 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita ulei
  • sifon cat cuprinde
  • putina sare

pentru crema:

  • 6-7 oua
  • 1 1/2 pahar zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Impărţi făina în patru. Frămânţi 1/3 din făină cu oţetul, uleiul, sarea şi sifon cât este necesar pentru a obţine un aluat potrivit de tare. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, apoi întinzi o foaie în formă dreptunghiulară, groasă de 1/2 cm.

Restul de făină îl amesteci repede cu margarina, pentru a nu se înmuia prea mult în mână, apoi întinzi pe foaie cu un cuţit, lăsând de jur-împrejur o margine neunsă, lată de 1-1,5 cm. Impătureşti foaia în trei, apoi în patru şi laşi să se odihnească 1/2 oră. Repeţi această operaţie de trei ori, după care aluatul este gata.

Intinzi foaia de plăcintă şi coci întâi la foc puternic, apoi la foc domol, deoarece această foaie trebuie să fie foarte uscată. Ţii la cuptor 40-45 de minute şi, în cazul în care o parte s-a rumenit, acoperi cu o bucată de hârtie, pentru ca la sfârşit să fie toată foaia la fel de ru­menită.

Când foaia este bine uscată, o tai în două, pe lungime, cu vârful unui cuţit foarte ascuţit, ca să nu se sfărâme şi o laşi să se răcească. Din acest aluat poţi prepara şi alte plăcinte, cu mere, cu brânză etc. Se poate pregăti si pe timpul verii.

Pregatesti crema de vanilie:

Pui laptele într-un vas pe foc, iar când începe să fiarbă, adaugi vanilia tă­iată în două pe lungime, lei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 20-30 de minute, pentru ca vanilia să parfumeze bine laptele. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul, până devin ca o cremă.

Adaugi câte puţin lapte şi puţină făină, amesteci bine, repeţi, turnând alternativ laptele şi făina, până se termină. Aşezi vasul cu cremă la bain-marie. Baţi compoziţia cu telul până începe să se lege, apoi amesteci cu ajutorul unei linguri. Când a început să se îngroaşe într-atât încât, trecând lingura prin compoziţie, se vede fundul vasului, îl iei de pe foc şi laşi să se răcească.

După ce crema s-a răcit, încorporezi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor cu lingura de jos în sus, descriind cercuri verticale. Scoţi o foaie pe planşetă, întinzi deasupra crema şi acoperi cu cealaltă foa­ie. Tai plăcinta cu vârful cuţitului, în bucăţi pătrate egale şi presari deasupra 3 un strat gros de zahăr pudră vanilat.

Cremşnit

Cremsnit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.