Placinta cu crema de ciocolata
PrinteazaPlacinta cu crema de ciocolata din: amestec pentru aluat, crema de ciocolata, ou, caramel, sare.
- 375 g amestec gata preparat pentru placinta/briosa
- 7 linguri crema de ciocolata
- 1 ou, bătut
- 125 g caramel sărat
- un praf de sare grunjoasă
Mod de preparare:
Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. După ce a crescut şi şi-a dublat volumul, taie o treime din aluat şi modelează 7 bile egale. Modelează aluatul rămas în 7 bile egale.
Presează bilele mari şi aşază in mijloc câte o lingură de crema de ciocolata. Inchide crema în mijloc
presând marginile şi aşază bilele în tava rotundă de 23 cm unsă cu grăsime, cu partea de îmbinare dedesubt.
Unge bilele mici pe dedesubt cu ou bătut şi aşază-le deasupra celor mari. Acoperă tava cu şervet umed şi lasă la crescut la cald 1 oră.
Incinge cuptorul la semnul 6/180°C. Unge cu ou şi dă la cuptor 25 minute. Combină caramelul cu sare şi serveşte.
Placinta cu crema de ciocolata
Pofta buna!