Placinta cu creveti

Printeaza

Placinta cu creveti din: creveţi, lapte, unt, faina, smantana, cremă de brânză de vaci, zeama de lamaie, marar, pătrunjel, cartofi,unt, cascaval.

 

Ingrediente:Placinta cu creveti

  • 400g amestec congelat pentru plăcintă de peşte
  • 200 g creveţi uriaşi decongelaţi
  • 400 ml lapte
  • 25 g unt
  • 25 g făină integrală
  • 2 linguri smântănă
  • 3 linguri cremă de brânză de vaci
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguriţe mărar tocat
  • 2 linguriţe codiţe pătrunjel tocat
  • 500-600 g cartofi cu coja albă, tăiaţi felii
  • 25 g unt
  • 25 g caşcaval, răzuit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180°C.

Fierbe creveţii şi amestecul decongelat în lapte cu sare şi piper, câteva minute până când devine opac. Pune peştele şi creveţii la baza unui vas rezistent la cuptor şi păstrează lichidul. Intr-un vas pe foc topeşte untul şi prăjeşte făina 2 min.

Stinge cu lichidul păstrat deoparte şi lasă sosul să fiarbă 4 min, până când se îngroaşă. Adaugă smântână şi cremă de brânză de vaci, zeama de lămâie şi verdeaţa.

Toarnă sosul peste peşte având grijă să fie bine acoperit. Fierbe cartofii 4-5 min, scurge de lichid şi lasă să se răcorească uşor.

Taie cartofii felii şi aşazâ-i într-un strat deasupra sosului, ungând cu unt şi presărând caşcaval pe măsură ce îi aşezi. Dă la cuptor 20-25 minute până când se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.