Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise

Printeaza

Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise din: faina, sare, otet, apa, ulei, dovleac, nuca, zahar, mere, zahar vanilat, scortisoara, gem de caise.

Ingrediente pentru aluat: Placinta_cu_dovleac_nuca_si_gem_de_caise

  • 500 g făină
  • sare
  • 1 linguriţă oţet
  • apă
  • 50 ml ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • câte 300 g dovleac, nucă măcinată şi zahăr
  • 3 mere
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • scorţişoară
  • 2 linguri gem de caise

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat potrivit de tare din făina cernută, 1/2 linguriţă de sare, oţet şi apa adăugată puţin câte puţin, până obţii un aluat potrivit de tare. Impărţi aluatul în trei şi întinzi fiecare bucată până la dimensiunile unei farfurii mici. Acoperi cu un şervet şi laşi bucăţile să se odihnească la rece, 1/2 oră.

Cureţi dovleacul şi merele şi le dai pe răzătoarea mare. Le căleşti într-o cratiţă cu pereţi groşi, până când scade zeama pe care şi-o lasă. Adaugi zahărul şi continui să le căleşti până obţii o pastă groasă, în care încorporezi ingredientele rămase.

Ungi bucăţile de aluat cu un strat fin de ulei şi le întinzi treptat, până obţii foi subţiri, aproape transparente. Umpli foaia cm 1/3 din umplutură şi rulezi. Le rumeneşti la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise

Placinta_cu_dovleac_nuca_si_gem_de_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.