Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise
PrinteazaPlacinta cu dovleac, nuca si gem de caise din: faina, sare, otet, apa, ulei, dovleac, nuca, zahar, mere, zahar vanilat, scortisoara, gem de caise.
- 500 g făină
- sare
- 1 linguriţă oţet
- apă
- 50 ml ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- câte 300 g dovleac, nucă măcinată şi zahăr
- 3 mere
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- scorţişoară
- 2 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat potrivit de tare din făina cernută, 1/2 linguriţă de sare, oţet şi apa adăugată puţin câte puţin, până obţii un aluat potrivit de tare. Impărţi aluatul în trei şi întinzi fiecare bucată până la dimensiunile unei farfurii mici. Acoperi cu un şervet şi laşi bucăţile să se odihnească la rece, 1/2 oră.
Cureţi dovleacul şi merele şi le dai pe răzătoarea mare. Le căleşti într-o cratiţă cu pereţi groşi, până când scade zeama pe care şi-o lasă. Adaugi zahărul şi continui să le căleşti până obţii o pastă groasă, în care încorporezi ingredientele rămase.
Ungi bucăţile de aluat cu un strat fin de ulei şi le întinzi treptat, până obţii foi subţiri, aproape transparente. Umpli foaia cm 1/3 din umplutură şi rulezi. Le rumeneşti la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise
Pofta buna!