Placinta cu dovleac si bulion
PrinteazaPlacinta cu dovleac si bulion din: pasta de rosii, apa, ulei, zahar, amoniac, lamaie, dovleac, zahar vanilat, scortisoara.
Foi:
- 3 linguri pastă de roşii
- 6 linguri apă
- 9 linguri ulei
- 9 linguri zahăr
- 1 plic amoniac alimentar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- făină
Umplutură:
- 1 kg dovleac plăcintar
- zahăr
- zahăr vanilat
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pentru foi se amestecă pasta de roşii cu apa. Se înglobează ulei, zahăr, amoniacul stins cu o lingură de
zeamă de lămâie şi apoi făină cât să se obţină un aluat suficient de moale şi elastic pentru a fi întins în foi subţiri. Se întind 2-3 foi subţiri, care se coc pe dosul tăvii unse cu ulei.
Pentru umplutură, se spală dovleacul, se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se rade. Se căleşte până se înmoaie foarte bine, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoară după gust. Se pune umplutura de dovleac între foi şi se pudrează prăjitura.
Pofta buna!