Plăcintă cu dovleac şi mere

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac, ulei, lapte, praf de copt, nuci, faina, miere, zahar brun, lamaie, scortisoara, gris, zahar vanilat, mere.

Ingrediente aluat:Plăcintă cu dovleac şi mere

  • 9 linguri de ulei
  • 200 ml de lapte bătut
  • 1 plic de praf de copt
  • 200 g de nuci măcinate
  • 250 g de făină
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de zahăr brun
  • coajă rasă de lămâie/ portocală
  • 1praf de scorţişoară
  • 1-2 linguri de griş

Ingrediente umplutura:

  • 600 g de dovleac dat pe
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 2 mere
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare:

Amestecă uleiul cu laptele prins şi cu mierea. Prăjeşte nucile, curăţă-le, macină-le şi amestecă- le cu zahărul. Amestecă făina cu praful de copt şi pune-o peste lapte, nuci şi coaja de portocală. Frământă bine şi apoi lasă compoziţia să crească.

Pune dovleacul dat prin râzătoare pe foc mic împreună cu zahărul brun, mierea şi scorţişoara şi amestecă. Curăţă şi rade merele, apoi amestecă-le cu dovleacul. Când compoziţia începe să se înmoaie, adaugă şi zahărul vanilat şi amestecă.

După ce compoziţia a căpătat o textură moale, opreşte focul şi acoperă oala. Intre timp, unge o tavă cu ulei şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Imparte aluatul în două, întinde-l pe o foaie, şi aşază totul în tavă.

Pune plăcinta în cuptor pentru 40 min., primele 15 la foc mare, apoi la foc mediu. Testează plăcinta cu o scobitoare şi dacă iese curată, prăjitura e gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.