Placinta cu dovleac si scortisoara
PrinteazaPlacinta cu dovleac si scortisoara din: faina, ulei, iaurt, praf de copt, dovleac, zahar vanilat, zahar tos, zahar pudra, unt, scortisoara.
- 300 g faina
- 100 ml ulei
- 200 ml iaurt (sau lapte batut)
- 1 plic praf de copt
Umplutura:
- 600 g dovleac dat pe razatoare
- 1 plic zahar vanilat
- 6 linguri zahar tos
- zahar pudra pentru pudrat
- 2 linguri unt
- scortisoara
Mod de preparare:
Se amesteca uleiul cu iaurtul, se adauga faina cu praful de copt din care se framanta o coca ce se imparte in doua. Se intinde prima foaie intr-o tava unsa cu ulei peste care se presara putin pesmet.
Deasupra se toarna umplutura de dovleac (in care in prealabil se adauga toate ingredientele si care se caleste pe foc in 2 linguri de unt). Deasupra se pune foaia a doua si se da la cuptor la foe potrivit circa 30 de minute.
Pofta buna!