Placinta cu dovleac si smantana
PrinteazaPlacinta cu dovleac si smantana
- 1 kg făină
- 3 ouă + 1 ou de uns
- 400 g zahăr
- 1 nucă de drojdie
- 1 ceaşcă mare cu lapte
- 3 linguri smântână
- 1 castron cu dovleac ras
- 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava
- zahăr vanilat
- coaja rasă de lămâie
- mirodenii după gust
Mod de preparare:
Se desface drojdia în lapte cald şi smântână.Se freacă untul cu zahăr până spumă se face, apoi se adaugă ouăle, drojdia cu lapte şi smântân.
După ce s-au amestecat, se adaugă făina, ceva miroase şi se frământă cât de bine se lasă să respi .Se unge o tavă cu unt se întinde aluatul foaie cât tava, cu pereţi cu tot, cât să învelească plăcinta.
Se umple foaia cu dovleac, se închide ca un plic, se unge cu unt şi ou, se dă la cuptor, cu foc mic, cam 1 jumătate oră, poate mai mult.
Pofta buna!