Placinta cu dovleac si smantana

Printeaza

Placinta cu dovleac si smantana

Ingrediente:Placinta cu dovleac si smantana

  • 1 kg făină
  • 3 ouă + 1 ou de uns
  • 400 g zahăr
  • 1 nucă de drojdie
  • 1 ceaşcă mare cu lapte
  • 3 linguri smântână
  • 1 castron cu dovleac ras
  • 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava
  • zahăr vanilat
  • coaja rasă de lămâie
  • mirodenii după gust

 

Mod de preparare:

Se desface drojdia în lapte cald şi smântână.Se freacă untul cu zahăr până spumă se face, apoi se adaugă ouăle, drojdia cu lapte şi smântân.

După ce s-au amestecat, se adaugă făina, ceva miroase şi se frământă cât de bine se lasă să respi .Se unge o tavă cu unt se întinde aluatul foaie cât tava, cu pereţi cu tot, cât să învelească plă­cinta.

Se umple foaia cu dovleac, se închide ca un plic, se unge cu unt şi ou, se dă la cuptor, cu foc mic, cam 1 jumătate oră, poate mai mult.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.