Placinta cu dovleac si sunca
PrinteazaPlăcintă cu dovleac cu sunca din: faina, margarina, ou, sare, dovleac, suc de rosii, ardei iute rosu, sare, piper macinat, boia de ardei iute, sunculita taraneasca, cascaval, smantana, oua, patrunjel verde, seminte de dovleac.
- 250 g făină
- 125 g margarină
- 1 ou
- sare
- margarină şi făină pentru tapetat tava
Ingrediente umplutură:
- 400 g dovleac curăţat de coajă şi de seminţe
- 150 g suc de roşii
- 1 ardei iute roşu
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriţă boia de ardei iute
- 200 g şunculiţă ţărănească
- 100 g caşcaval sau telemea rasă
- 100 g smântână
- 4 ouă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri seminţe decojite de dovleac
Mod de preparare:
Faci un aluat fraged din făina cernută, margarina rece tăiată cubuleţe, un praf de sare, un pahar cu apă şi oul. Aluatul obtinut îl pui la rece într-o folie. Intre timp, fierbi dovleacul curăţat şi tăiat cubuleţe în apă cu puţină sare. Când furculiţa intră uşor în dovleac, îl scurgi de apă şi îl pasezi.
Adaugi sucul de roşii, condimentezi cu sare, ardeiul iute tocat mărunt, piperul şi boiaua de ardei. Adaugi şunculiţă tăiată cubuleţe, ouăle bătute cu smântână, telemeaua sau caşcavalul ras şi pătrunjelul tocat mărunt.
Scoţi aluatul de la rece, îl întinzi într-o foaie subţire şi îl pui în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Inţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul bine încins, timp de 10 minute.
Scoţi apoi tava şi laşi plăcinta să se răcească puţin, direct în tavă. După aceea, pui umplutura de dovleac şi presari seminţele de dovleac. Coci plăcinta timp de 40 de minute.
Plăcintă cu dovleac si sunca
Pofta buna!