Placinta cu dovleac vanilat
Printeaza27Placinta cu dovleac vanilat din: faina, sare, drjdie, apa, ulei, dovleac, zahar, zahar vanilat.
Pentru aluat:
- 600 g făină
- sare
- 1 linguriţă cu drojdie de bere
- apă caldă
- 3 linguri cu ulei
Umplutura:
- 1 1/2 kg dovleac
- 1 pahar cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu zahăr vanilat sau zahăr pudră
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleacul, tăiaţi felii, treceţi fiecare felie pe râzătoare şi strângeţi răzătura în ceaun. Amestecaţi cu lingura de lemn până când dovleacul s-a înmuiat. Adăugaţi zahărul şi 1 lingură cu zahăr vanilat. Lăsaţi pe foc până când amestecul arată ca o pastă.
Faceţi un aluat simplu de pâine din: faină proaspăt cernută, drojdie de bere înmuiată în apă, apă caldă şi 1 linguriţă cu sare. Frământaţi aluatul adăugând câte 1 lingură cu ulei. Când se desprinde de pe mână, lăsaţi pentru 10 min la dospit, apoi împărţiţi aluatul în 4 bile.
Intindeţi aluatul pe planşeul înfainat până când foaia devine transparentă. Umpleţi cu 1/5 din pasta de dovleac şi puneţi sulul în tavă rotundă ca să cuprindă marginea. Procedaţi la fel cu restul aluatului, dar faceţi suluri mai mici.
Puneţi plăcinta la cuptor pentru 40 min la foc potrivit.
Răciţi plăcinta în tavă, pudraţi cu restul de zahăr.
Serviţi călduţă sau rece.
Pofta buna!