Placinta cu dovlecei si crenvursti
PrinteazaPlacinta cu dovlecei si crenvursti din: faina, lapte, margarina, oua, telemea, dovlecei, crenvursti, smantana, marar, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 3 linguri lapte
- 100 g margarină
- un gălbenus
Pentru umplutură:
- 2 dovlecei
- 6 crenvursti
- 200 g telemea
- 3 ouă
- 150 ml smăntană
- o legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele într-un bol şi se frământă 2-3 minute până se obtine o cocă potrivit de tare. Se lasă la rece până se pregăteşte umplutura.
Dovleceii se taie cuburi mici, se presară cu sare si se lasă la fiert. Ouăle se bat şi li se adaugă crenvurştii tăiati rondele, brânza fărâmitată, smântâna şi mărarul tocat. Apoi, se adaugă şi dovleceii bine scurşi.
Într-un vas de cuptor uns cu putin ulei se întinde aluatul 5i se adaugă amestecul de dovlecei. Se dă la cuptor pentru 40 de minute şi apoi se lasă să se răcorească în tavă.
Placinta cu dovlecei si crenvursti
Pofta buna!