Placinta cu ficat si carne
PrinteazaPlacinta cu ficat si carne din: ulei, apa, sare, faina, ficat de vita, ceapa, carna de vita, morcovi, marar, cimbru, sare, orez, faina, ulei.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 50 ml ulei
- 100 ml apă
- 1 praf de sare
- făină cât cuprinde
Pentru umplutură
- 1 kg ficat de vită
- 3 cepe
- 3 ouă
- 200 g carne slabă de vită sau pui
- 2 morcovi subțiri și lungi
- 1 legătură mărar
- cimbru
- sare
- 50 g orez
- câte 1 lingură făină și ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Speli ficatul și îl pui la fiert. Fierbi de asemenea, în vase diferite orezul, morcovii și carnea. Treci prin mașina de tocat ficatul scurs și ceapa curățată. Le amesteci cu orezul, mărarul fin tocat, 2 ouă bătute, sare și cimbru după gust. Tai carnea și morcovii în fâșii lungi și subțiri.
Din ingredientele aduse la temperatura camerei, frămânți un aluat potrivit de tare. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie de 3-4 mm grosime. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă pentru cozonac. Tapetezi cu aluat baza și pereții formei, păstrând aluat și pentru deasupra.
Pui în tavă jumătate din compoziția cu ficat, apoi fâșii de morcovi și carne. Repeți straturile și acoperi cu aluatul rămas. Din loc în loc, înțepi aluatul cu o furculiță. Ungi cu oul rămas, bătut cu sare.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 35-40 de minute. Când s-a rumnenit, o scioți din cuptor și o porționezi în felii după ce s-a mai răcit.
Placinta cu ficat si carne
Pofta buna!