Plăcintă cu fidea şi dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt.

Ingrediente:Plăcintă cu fidea şi dovlecei

  • două pachete fidea
  • doi dovlecei
  • 200 g roşii cherry galbene
  • 5 ouă
  • 300 g brânză telemea
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g miez de nucă
  • salată rucola
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare:

Fideaua se fierbe în apă cu puţină sare, se pune în apă rece pentru 20 de minute apoi se pune într-o strecurătoare.

Dovleceii se spală, se dau pe râzătoare şi se pun într-o stre­curătoare. Se presează cu o lin­gură ca să elimine sucul apoi se pun într-un castron împreună cu brânza telemea sfărâmată şi brânza de vaci.

Ouăle se mixează cu puţină sare până îşi dublează volu­mul şi se toarnă peste ingredien­tele din bol. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă miezul de nucă tocat şi se amestecă totul bine ca să se încorporeze ingredi­entele.

Se unge o tavă cu unt, se toarnă amestecul, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu până ce capătă o culoare aurie, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.