Plăcintă cu fidea şi dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt.
- două pachete fidea
- doi dovlecei
- 200 g roşii cherry galbene
- 5 ouă
- 300 g brânză telemea
- 200 g brânză de vaci
- 100 g miez de nucă
- salată rucola
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare:
Fideaua se fierbe în apă cu puţină sare, se pune în apă rece pentru 20 de minute apoi se pune într-o strecurătoare.
Dovleceii se spală, se dau pe râzătoare şi se pun într-o strecurătoare. Se presează cu o lingură ca să elimine sucul apoi se pun într-un castron împreună cu brânza telemea sfărâmată şi brânza de vaci.
Ouăle se mixează cu puţină sare până îşi dublează volumul şi se toarnă peste ingredientele din bol. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă miezul de nucă tocat şi se amestecă totul bine ca să se încorporeze ingredientele.
Se unge o tavă cu unt, se toarnă amestecul, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu până ce capătă o culoare aurie, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Plăcintă cu fidea şi dovlecei
Pofta buna!