Placinta cu file de peste
PrinteazaPlacinta cu file de peste din: faina, ou, margarina, sare, iaurt, file de peste, macrou, orez, supa de legume, condiment din legume uscate, ceapa, ceapa verde, morcov, oua, smantana.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 1 ou
- 75 g margarina
- 1 praf de sare
- 150 g iaurt gras
pentru umplutura:
- 500 g file de peste (cod, salau)
- 1 conserva (200 g) macrou in ulei
- 1 ceasca orez
- 2 1/2 ceasca supa de legume
- 1 lingurita rasa condiment din legume uscate
- 1 ceapa mare
- 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- 3 oua fierte
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
pentru uns placinta:
- 1 ou
- cate 1 lingura smantana si ulei
- cate un praf de sare si piper
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru aluat, frămânţi şi păstrezi aluatul învelit la rece, 3 ore. Căleşti ceapa curăţată şi mărunţită, împreună cu fileul mărunţit. Adaugi orezul şi supa de legume, condimentezi şi fierbi până se evaporă tot lichidul. După ce s-a răcit, dai la rece.
In compoziţia cu orez, încorporezi macroul, fileul şi ceapa tocate, morcovul ras fin, smântână, ouăle bătute, sare şi piper. Intinzi aluatul în 2 foi de dimensiunea tăvii (20×30 cm). Aşezi o foaie în tava tapetată cu hârtie unsă, întinzi 1/2 din umplutură, pui jumătăţi de ouă fierte, apoi umplutură şi foaie.
Ungi plăcinta cu oul bătut cu smântână şi o coci la foc mediu, 30-35 de minute.
Placinta cu file de peste
Pofta buna!