Placinta cu file de peste

Printeaza

Placinta cu file de peste din: faina, ou, margarina, sare, iaurt, file de peste, macrou, orez, supa de legume, condiment din legume uscate, ceapa, ceapa verde, morcov, oua, smantana.

Ingrediente:Placinta_cu_file_de_peste

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 75 g margarina
  • 1 praf de sare
  • 150 g iaurt gras

pentru umplutura:

  • 500 g file de peste (cod, salau)
  • 1 conserva (200 g) macrou in ulei
  • 1 ceasca orez
  • 2 1/2 ceasca supa de legume
  • 1 lingurita rasa condiment din legume uscate
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua fierte
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei

pentru uns placinta:

  • 1 ou
  • cate 1 lingura smantana si ulei
  • cate un praf de sare si piper

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat, frămânţi şi păstrezi aluatul învelit la rece, 3 ore. Căleşti ceapa curăţată şi mărunţită, împreună cu fileul mărunţit. Adaugi orezul şi supa de legume, condimentezi şi fierbi până se evaporă tot lichidul. După ce s-a răcit, dai la rece.

In compoziţia cu orez, încorporezi macroul, fileul şi ceapa tocate, morcovul ras fin, smântână, ouăle bătute, sare şi piper. Intinzi aluatul în 2 foi de dimensiunea tăvii (20×30 cm). Aşezi o foaie în tava tapetată cu hârtie unsă, întinzi 1/2 din umplutură, pui jumătăţi de ouă fierte, apoi umplutură şi foaie.

Ungi plăcinta cu oul bătut cu smântână şi o coci la foc mediu, 30-35 de minute.

Placinta cu file de peste

Placinta_cu_file_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.