Placinta cu foi
Printeaza
O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici.
Ingrediente:
- 1 pachet foi plăcintă
- 7-800 g brânză de vaci proaspătă
- 12-15 tablete îndulcitor (nu zaharină)
- 100 g stafide
- 4 ouă
- 4 linguri ulei
- coajă de la o lămâie
- sare
- piersici
Mod de preparare:
Zdrobeşti bine brânza, adaugi coaja de la lămâie, stafidele bine spălate, ouăle bătute separat cu uleiul şi la sfârşit îndulcitorul dizolvat în 2 linguri apă fierbinte, sare. întrucât îndulcitoarele
sintetice’nu sunt toate la fel de dulci, gustaţi umplutura şi mai puneţi 2-3 tablete dizolvate după acelaşi procedeu. Ungi o tavă cu ulei şi pe margini şi o îmbraci cu 3-4 foi şi pe lateral lăsând marginile mai mari. Torni 2/3 din umplutură.
Dacă faci cu cireşe sau prune care sunt mai zemoase, rupi două foi de plăcintă în bucăţi mici şi le pui peste umplutură cât mai şifonate, apoi aşezi fructele cu tăietura în jos. Pui umplutura rămasă, tragi foile de pe margini, mai pui două deasupra, stropeşti bine cu apă şi dai la cuptor pentru 40- 45 de minute.
Foile de deasupra le stropeşti cu apă. Când o scoţi din cuptor, o stropeşti iar, pui două proa- soape deasupra şi foile vor fi moi.
Dacă ai copii sau nepoţi, poţi pregăti jumătate cu cireşe şi jumătate cu banane, tăiate rondele (bananele nu sunt indicate pentru diabetici). Dacă vei face la toamnă cu dovleac, acesta trebuie făcut piure cu o bucăţică de unt. Dacă vrei cu mere, eu le pun rase în toată umplutura.
Pofta buna!