Placinta cu foi

Printeaza

 

O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici.Placinta cu foi

Ingrediente:

  • 1 pachet foi plăcintă
  • 7-800 g brânză de vaci proaspătă
  • 12-15 tablete îndulcitor (nu zaharină)
  • 100 g stafide
  • 4 ouă
  • 4 linguri ulei
  • coajă de la o lămâie
  • sare
  • piersici

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti bine brânza, ada­ugi coaja de la lămâie, sta­fidele bine spălate, ouăle bătute separat cu uleiul şi la sfârşit îndulcitorul dizol­vat în 2 linguri apă fierbinte, sare. întrucât îndulcitoarele

sintetice’nu sunt toate la fel de dulci, gustaţi umplutura şi mai puneţi 2-3 tablete dizolvate după acelaşi pro­cedeu. Ungi o tavă cu ulei şi pe margini şi o îmbraci cu 3-4 foi şi pe lateral lăsând marginile mai mari. Torni 2/3 din umplutură.

Dacă faci cu cireşe sau prune care sunt mai zemoase, rupi două foi de plăcintă în bucăţi mici şi le pui peste umplutură cât mai şifonate, apoi aşezi fructele cu tăie­tura în jos. Pui umplutura rămasă, tragi foile de pe margini, mai pui două dea­supra, stropeşti bine cu apă şi dai la cuptor pentru 40- 45 de minute.

Foile de dea­supra le stropeşti cu apă. Când o scoţi din cuptor, o stropeşti iar, pui două proa- soape deasupra şi foile vor fi moi.

Dacă ai copii sau nepoţi, poţi pregăti jumătate cu cireşe şi jumătate cu banane, tăiate rondele (bananele nu sunt indicate pentru diabetici). Dacă vei face la toamnă cu dovleac, acesta trebuie făcut piure cu o bucăţică de unt. Dacă vrei cu mere, eu le pun rase în toată umplutu­ra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.