Placinta cu fructe si lichior
PrinteazaPlacinta cu fructe si lichior din: făina, unt, ou, sare, apă, fructe uscate (prune, caise, curmale), fructe confiate (mango, ghimbir, ananas), măr, portocală bio, lamie bio, migdale, zahar brun, amestec de condimente (scorţişoară, nucşoară, ghimbir), lichior de caise, zahăr pudră.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făina
- 150 g unt
- 1 ou
- sare
- 1 lingură cu apă
Ingrediente pentru umplutura:
- 200 g fructe uscate (prune, caise, curmale)
- 50 g fructe confiate (mango, ghimbir, ananas)
- 1 măr
- 1 portocală bio
- 1 lămâie bio
- 25 g migdale
- 100 g unt
- 50 g zahăr brun
- 2 linguriţe cu amestec de condimente (scorţişoară, nucşoară, ghimbir)
- 2 linguriţe cu lichior de caise
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Curăţă mărul de coajă şi sâmburi şi taie-l cubuleţe. Taie mărunt fructele uscate şi confiate. Rade coaja de portocală şi de lămâie. Amestecă fructele cu coaja de citrice, mărul şi amestecul de condimente.
Adaugă untul, zeama de la o jumătate de lămâie, zahărul şi lichiorul. Pune totul într-o tavă tapetată şi dă la cuptor 75 de minute, amestecând des.
Pentru aluat, amestecă toate ingredientele într-un robot, pune aluatul intr-o folie şi răceşte-l pentru o jumătate de oră. Intinde aluatul şi decupează 24 de discuri. Tapetează 12 forme de copt cu jumătate din discurile decupate, umple-le cu amestecul de fructe şi cu restul de aluat.
Dă la cuptor 20 de minute sau până când aluatul devine auriu. Pudrează cu zahăr după ce s-au răcit.
Placinta cu fructe si lichior
Pofta buna!