Placinta cu fructe si lichior

Printeaza

Placinta cu fructe si lichior din: făina, unt, ou, sare, apă,  fructe uscate (prune, caise, curmale), fructe confiate (mango, ghimbir, ananas), măr, portocală bio, lamie bio, migdale, zahar brun, amestec de condimente (scorţişoară, nucşoară, ghimbir), lichior de caise, zahăr pudră.

Placinta_cu_fructe_si_lichior

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingură cu apă

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 g fructe uscate (prune, caise, curmale)
  • 50 g fructe confiate (mango, ghimbir, ananas)
  • 1 măr
  • 1 portocală bio
  • 1 lămâie bio
  • 25 g migdale
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 2 linguriţe cu amestec de condimente (scorţişoară, nucşoară, ghimbir)
  • 2 linguriţe cu lichior de caise
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Curăţă mărul de coajă şi sâmburi şi taie-l cubuleţe. Taie mărunt fructele uscate şi confiate. Rade coaja de portocală şi de lămâie. Amestecă fructele cu coaja de citrice, mărul şi amestecul de condimente.

Adaugă untul, zeama de la o jumătate de lămâie, zahărul şi lichiorul. Pune totul într-o tavă tapetată şi dă la cuptor 75 de minute, amestecând des.

Pentru aluat, amestecă toate ingredientele  într-un robot, pune aluatul intr-o folie şi răceşte-l pentru o jumătate de oră. Intinde aluatul şi decupează 24 de discuri. Tapetează 12 forme de copt cu jumătate din discurile decupate, umple-le cu amestecul de fructe şi cu restul de aluat.

Dă la cuptor 20 de minute sau până când aluatul devine auriu. Pudrează cu zahăr după ce s-au răcit.

Placinta cu fructe si lichior

Placinta_cu_fructe_si_lichior

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.