Placinta cu fructe uscate

Printeaza

Placinta cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar pudra.

Ingrediente:Placinta_cu_fructe_uscate

  • 230 g foi de placinta
  • 800 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 150 ml smantana

pentru umplutura:

  • 100 g alune de padure
  • 100 g migdale neprajite
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g stafide aurii
  • o lingurita scortisoara

pentru ornat:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

In apă caldă se pun stafidele, migdalele si alunele si se lasă 15 minute să se umfle. Apoi, se scurg iar migdalele si alunele se măruntesc la robot. Măcinişului i se adaugă apoi scorţişoara. Fiecare foaie de plăcintă se pune în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coace fiecare câte 10 minute. Apoi, fiecare foaie se sfărâmă şi se păstrează separat una de alta.

Intr-un vas de copt se pune o foaie coaptă şi fărâmiţată, se presară cu nucă de cocos şi stafide şi apoi se pune un strat de fructe uscate, mărunţite. Se acoperă cu a doua foaie sfărâmată. Se încălzeşte laptele cu zahărul şi se toarnă jumătate din cantitate în vasul cu foi şi fructe uscate. Se dă la cuptor pentru 15 minute.

Se scoate, se toarnă şi restul laptelui şi se dă la cuptor încă 15 minute. După acest timp, se scoate prăjitura, se unge cu smântână si se pune din nou la cuptor, sub grătar, pentru încă 3 minute. Se serveşte ornată cu zahăr pudră.

Placinta cu fructe uscate

Placinta_cu_fructe_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.