Placinta cu gem de capsuni
PrinteazaPlacinta cu gem de capsuni din: faina, osanza, galbenus, zahar, sare, otet, apa minerala, gem de capsuni.
- 1 1/2 kg făină
- 300 g osânză
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri oţet
- apă minerală
Pentru umplutură:
- gem de căpşuni
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Din osânză şi 600 g de făină, faci o compoziţie cu care vei unge de trei ori aluatul pe care-l prepari din restul de ingrediente.
Din compoziţia de osânză, faci trei grămăjoare. Din aluat, întinzi o foaie foarte subţire, pe care o ungi cu prima grămăjoară. O împătureşti, o laşi la rece o jumătate de oră şi apoi repeţi încă de două ori ungerea şi împăturitul.
După fiecare ungere, laşi aluatul la rece. Trebuie să-l împătureşti de fiecare dată în acelaşi sens. Inainte de coacere, întinzi aluatul de grosimea unui deget. Tai pătrăţele cu un cuţit înfierbântat în foc.
Umpli cu gem de căpşuni. Pui o scobitoare ca să nu curgă gemul. Le coci la foc potrivit, cu deschizătura către interiorul cuptorului. După coacere, dai prin zahăr pudră.
Pofta buna!