Placinta cu gem de gutui
PrinteazaPlacinta cu gem de gutui din: ulei, zahar, lapte, ou, praf, faina, gris, gem de gutui.
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri lapte
- 1 ou mare
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- făină cât cuprinde
- 2 linguri griş
- gem de gutui proaspăt făcut
- zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteci oul cu zahărul, zahărul vanilat, laptele şi uleiul. Omogenizezi, apoi adaugi făina şi praful de copt, amestecând până obţii o compoziţie mai groasă.
Răstorni pe masa de lucru şi frămânţi, adăugând făină cât este necesară pentru a obţine un aluat omogen. Impărţi în două şi întinzi două foi.
In tava tapetată, aşezi prima foaie, presari o lingură de griş, apoi întinzi gemul de gutui. Presari cealaltă lingură cu griş şi aşezi a doua foaie.
Inţepi cu o furculiţă din loc în loc şi dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi laşi până se rumeneşte. Laşi să se răcească, presari zahăr pudră, porţionezi şi serveşti.
Pofta buna!
Foarte buna placinta