Placinta cu gris si branza de vaci
PrinteazaPlacinta cu gris si branza de vaci din: faina, unt, zahar, sare, branza, gris.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt gras
- 75 g zahăr pudră
- un gălbenuş
- un praf sare
Pentru umplutura:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr pudră
- 2-3 linguri gris
Pentru copt si servit:
- un gălbenuş
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă untul tăiat cubuleţe, se desface cu degetele şi apoi se adaugă gălbenuşul.
Se amestecă din nou foarte bine şi, eventual, se adaugă o lingură apă sau lapte care să ajute la legarea aluatului. Apoi, aluatul se adună într-o bilă care se înveleşte în folie şi se lasă o oră la frigider.
Brânza se pune într-o strecurătoare să fie bine scursă şi apoi se amestecă cu zahărul şi grisul.
Intr-o tavă unsă cu foarte puţină grăsime se aşază o jumătate a aluatului, se pune brânza, se nivelează şi se aşază a doua parte a aluatului. Se unge cu gălbenuş şi se coace 35-40 de minute.
Se serveşte cu zahăr pudră.
Placinta cu gris si branza de vaci
Pofta buna!