Placinta cu gris si branza de vaci

Printeaza

Placinta cu gris si branza de vaci din: faina, unt, zahar, sare, branza, gris.

Ingrediente:Placinta_cu_gris_si_branza_de_vaci

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt gras
  • 75 g zahăr pudră
  • un gălbenuş
  • un praf sare

Pentru umplutura:

  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri gris

Pentru copt si servit:

  • un gălbenuş
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă untul tăiat cubuleţe, se desface cu degetele şi apoi se adaugă gălbenuşul.

Se amestecă din nou foarte bine şi, eventual, se adaugă o lingură apă sau lapte care să ajute la legarea aluatului. Apoi, aluatul se adună într-o bilă care se înveleşte în folie şi se lasă o oră la frigider.

Brânza se pune într-o strecurătoare să fie bine scursă şi apoi se amestecă cu zahărul şi grisul.

Intr-o tavă unsă cu foarte puţină grăsime se aşază o jumătate a aluatului, se pune brânza, se nivelează şi se aşază a doua parte a aluatului. Se unge cu gălbenuş şi se coace 35-40 de minute.

Se serveşte cu zahăr pudră.

Placinta cu gris si branza de vaci

Placinta_cu_gris_si_branza_de_vaci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.