Placinta cu gutui si dulceata
PrinteazaPlacinta cu gutui si dulceata din: gutui, zahar, oua, bicarbonat, scortisoara, faina, ulei, dulceata.
- 3 gutui
- 4 linguri zahăr
- 3 ouă
- sare
- zahăr vanilat
- bicarbonat
- praf de scorţişoară
- 300 g făină
- ulei pentru prăjit
- apă minerală
- gem sau dulceaţă
Mod de preparare:
Gutuile se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoa-rea cu ochiul mic. Ouăle se bat într-un bol cu telul adăugând zahărul şi un praf de sare, apoi, treptat, făina cu bicarbonatul.
Se bate bine cu telul, adăugând şi apă minerală, depinde cât de zemoase sunt gutuile.
Compoziţia trebuie să fie puţin mai groasă decât cea de clătite. Se lasă deoparte pentru câteva minute, apoi se ia o tigaie, se unge cu pensula cu puţin ulei, se ia din compoziţie câte un polonic mic, se toarnă în tigaie şi se prăjesc placintele.
Se servesc cu dulceaţă.
Pofta buna!