Placinta cu gutui si vin
PrinteazaPlacinta cu gutui din: faina, oua, margarina, zahar, vin, lapte, sare, bicarbonat, gutui, pesmet.
- 250 g făină
- 250 g margarină
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 1/2 păhărel vin
- 1/2 păhărel lapte
- 1 vârf de cuţit de bicarbonat
- sare
Ingrediente umplutură:
- 1 kg gutui
- 2-3 linguri zahăr (după gust)
- 1 lingură pesmet
Mod preparare aluat
Faci un aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul şi sarea, îl frămânţi bine şi îl laşi la rece jumătate de oră.
Intre timp, pregăteşti umplutura: cureţi gutuile, le dai pe râzătoare, le căleşti cu zahărul până scade zeama şi le dai deoparte.
Impărţi aluatul în două, întinzi prima foaie de mărimea tăvii de copt, o aşezi în tavă, presari pesmetul, întinzi umplutura de gutui, o acoperi cu a doua foaie de aluat şi coci plăcinta la foc potrivit.
O tai după preferinţă dar numai după ce s-a răcit.
Poftă bună!