Placinta cu gutui

Printeaza

 Placinta cu gutui

Ingrediente:Placinta cu gutui

  • 350 g făină
  • 1 pachet marga­rină
  • 5 linguri apă minerală
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • puţină sare
  • 1 kg de gutui
  • ulei pentru călit gutuile
  • 5 linguri de zahăr

 

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi adaugi margarina, apa minerală, bicarbonatul şi sarea. Frămânţi bine, apoi împărţi aluatul în două şi faci două foi de mărimea tăvii.

Dai gutuile pe râzătoare, apoi le căleşti, iar când se răcesc le amesteci cu zahărul. In tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi o foaie, pui compoziţia de gutui şi acoperi cu cealaltă foaie.

O dai la cuptor şi o coci cam 45 de minute. După ce se răceşte, o tai şi o pudrezi cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu-mi plac gutuile. O sa fac o placinta cu pere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.