Placinta cu gutui
PrinteazaPlacinta cu gutui
- 350 g făină
- 1 pachet margarină
- 5 linguri apă minerală
- 1 linguriţă bicarbonat
- puţină sare
- 1 kg de gutui
- ulei pentru călit gutuile
- 5 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Cerni făina şi adaugi margarina, apa minerală, bicarbonatul şi sarea. Frămânţi bine, apoi împărţi aluatul în două şi faci două foi de mărimea tăvii.
Dai gutuile pe râzătoare, apoi le căleşti, iar când se răcesc le amesteci cu zahărul. In tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi o foaie, pui compoziţia de gutui şi acoperi cu cealaltă foaie.
O dai la cuptor şi o coci cam 45 de minute. După ce se răceşte, o tai şi o pudrezi cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Nu-mi plac gutuile. O sa fac o placinta cu pere.