Placinta cu hamsii
PrinteazaPlacinta cu hamsii din: malai, chilli, ulei, sare, piper, usturoi, otet.
- 6 linguri cu mălai
- 1 lingunţă cu chili
- ulei
- sare
- piper
Pentru mujdei:
- 6 căţei de usturoi
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingunţă cu oţet
Mod de preparare:
Curăţă peştii şi să se zvânte. Amestecă mălaiul cu sare, piper şi chili. Tavăleşte peştii prin acest amestec, apoi aşază-i unui lângă altui intr-o tigaie cu puţin ulei încins.
Lasă-i să se prăjească lipiţi unul de attul. Cu ajutorul unei spatule, intoarce-i pe partea cealaltă. Zdrobeşte usturoiul şi freacă-i energic cu sare. Toarnă treptat uleiul şi oţetul, ca la maioneză. Pune o cană cu apă şi mujdeiul e gata.
Scoate cu grijă peştii pe o farfurie mare şi stropeşte-i cu mujdei. Serveşte cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!