Placinta cu iaurt si branza telemea

Printeaza

Placinta cu iaurt si branza telemea din: foi de placinta, iaurt, oua, telemea, amidon, unt sau ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_iaurt_si_branza_telemea

  • un pachet foi plăcintă
  • un kg iaurt
  • 6 ouă
  • 300 g telemea
  • o lingură amidon
  • unt sau ulei

 

Mod de preparare:

Ouăle se sparg într-un castron şi se amestecă treptat cu iaurtul, cu amidonul şi cu brânza telemea rasă. Foile de plăcin­tă decongelate, la temperatura camerei, se acoperă cu un prosop uşor umed pentru a nu se usca.

Se unge cu unt sau ulei o tavă mai înaltă şi se pune un prim strat din două foi stropite cu unt topit sau ulei. Se toarnă o parte de linplutură, urmează alte două foi. Se continuă aşa până se termină atât foile cât şi umplutura. Ultimul strat va fi de iaurt.

Plăcinta se dă la cuptor până se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.