Placinta cu iaurt

Printeaza

 

Ingrediente:Placinta cu iaurt

Aluat fraged:

  • 150 g făină
  • 150 g migdale măcinate
  • 1 pacheţel zahăr vanilinat
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt

Umplutură şi topping:

  • 100 ml frişcă
  • 500 g iaurt slab
  • sucul de la 1 portocală
  • 2 linguri amidon
  • 4 albuşuri
  • 100 g zahăr pudra
  • 5 portocale
  • 2 linguri fistic tocat

 

Mod de preparare:

Frământaţi ingredientele pentru aluat împreună cu untul rece, tăiat cuburi. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 1 oră la frigider. Incingeţi cuptorul la 200°C. Intindeţi aluatul, apoi tapetaţi cu el o formă de sufleu (0, 26 cm).

Aşezaţi o hârtie de copt peste el şi câteva boabe de fasole sau ma­zăre şi coaceţi-l circa 10 minute. Indepărtaţi hârtia şi boabele, apoi reduceţi temperatura la 170°C. Bateţi frişca bine. Amestecaţi iaurtul cu sucul de portocale, apoi încorporaţi frişca.

Presăraţi amidonul şi amestecaţi. Bateţi albuşul, apoi turnaţi zahărul pudră în ploaie. Adăugaţi spuma de ou în cremă. Intindeţi amestecul cu iaurt peste aluat şi coaceţi-l cca. 35 de minute.

Curăţaţi portocalele, despărţiţi-le în felioare, apoi tăiaţi-le pe lat. Aşezaţi felioarele de portocale peste plăcinta care a stat deja la rece şi presăraţi-o la final cu fis­tic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.