Plăcintă cu kaizer

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: kaizer, cartofi, oua, usturoi, ceapa rosie, marar, unt, apa, faina, drojdie, ulei, sare, piper, legume de sezon, gogonele.

Ingrediente:

  • 400 g kaizer
  • 5 cartofi
  • 4 ouă
  • 3 căţei de usturoi
  • două cepe roşii
  • o legătură de mărar
  • 30 g unt
  • 125 ml apă
  • 300 g făină
  • 10 g drojdie
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • legume de sezon
  • gogonele

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apa căl­duţă, se toarnă peste făină, se adaugă o jumătate de linguriţă cu sare şi o lingură cu ulei.

Se frământă totul, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la cald. Kaizerul se taie felii subţiri şi se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei. Se scoate cu o spumi- eră într-un castron şi se lasă la răcit.

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Cepele şi ustu­roiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Intr-un bol se amestecă bine cartofii cu mărarul tocat, ceapa şi usturoiul, kaizerul, sarea şi piperul.

Se întinde aluatul în două foi şi una din ele, se aşază într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă amestecul din bol, se pune deasupra a doua foaie, se unge cu ulei, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se intro­duce în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit până devine aurie, se scoate şi se lasă la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.