Plăcintă cu kaizer
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: kaizer, cartofi, oua, usturoi, ceapa rosie, marar, unt, apa, faina, drojdie, ulei, sare, piper, legume de sezon, gogonele.
Ingrediente:
- 400 g kaizer
- 5 cartofi
- 4 ouă
- 3 căţei de usturoi
- două cepe roşii
- o legătură de mărar
- 30 g unt
- 125 ml apă
- 300 g făină
- 10 g drojdie
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- legume de sezon
- gogonele
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se toarnă peste făină, se adaugă o jumătate de linguriţă cu sare şi o lingură cu ulei.
Se frământă totul, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la cald. Kaizerul se taie felii subţiri şi se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei. Se scoate cu o spumi- eră într-un castron şi se lasă la răcit.
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Intr-un bol se amestecă bine cartofii cu mărarul tocat, ceapa şi usturoiul, kaizerul, sarea şi piperul.
Se întinde aluatul în două foi şi una din ele, se aşază într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă amestecul din bol, se pune deasupra a doua foaie, se unge cu ulei, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit până devine aurie, se scoate şi se lasă la răcit.
Pofta buna!