Placinta cu legume si branza
PrinteazaPlacinta cu legume si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, piper, masline, branza, bacon, ceapa, ulei.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g margarina
- un ou
- 4 linguri apă rece
- sare
Pentru umplutură:
- 5 linguri ciuperci feliate
- 200 g brânză
- 200 g bacon
- 100 g măsline fără sâmburi
- o ceapă roşie
- un gălbenuş
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă bine toate ingredientele, apoi se lasă 30 de minute la rece. Aluatul se împarte în bile egale ca mărime si fiecare bilă se întinde.
Se unge fiecare bucată de aluat cu pensula cu ulei, la interior. Se asază brânză, ciuperci, bacon tăiat cubulete, măsline si inele de ceapă si se presară sare si piper.
Se întorc uşor marginile către interior, se ung plăcintele cu gălbenuş şi se coc 20 de minute.
Pofta buna!