Placinta cu legume si cascaval
PrinteazaPlacinta cu legume si cascaval din: faina, ulei, drojdie, oua, vinete, broccoli, rosii, cascaval, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 2 linguri ulei
- 120 ml apă
- 1/2 linguriţă sare
- o linguriţă zahăr
- 1/2 plic drojdie uscată
Pentru umplutură:
- 2 ouă
- 2-3 felii vinete
- 5 bucheţele broccoli
- 3 roşii mici
- 50 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se frământă 2-3 minute cu mâna, după care coca obţinută se lasă la crescut 30 de minute.
Intre timp, feliile de vinete se presară cu sare şi se lasă la scurs. Broccoli se fierbe 10 minute şi apoi se scurge foarte bine.
Aluatul se întinde şi se pune într-un vas de copt. Se taie surplusul. Se aşază legumele.
Ouăle se bat cu caşcavalul, sare şi piper şi se toarnă peste legume. Roşiile tăiate felii se pun şi ele deasupra. Se coace 30 de minute.
Pofta buna!