Placinta cu mac si gem de prune

Printeaza

Placinta cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou pentru uns.

Ingrediente:Placinta_cu_mac_si_gem_de_prune_1

pentru aluat:

  • 500 g cartofi fierti (dati prin razatoare)
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 550 g faina alba
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • coaja de lamaie rasa

pentru umplutura:

  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 350 g mac macinat
  • 50 g gem de prune

pentru uns:

  • 1 ou batut

 

Mod de preparare:

Aluatul: praful de copt, sarea şi coaja de lămâie se pun într-un castron şi se frământă până se obţine un aluat omogen.

Umplutura: Laptele cu zahărul vanilinat şi coaja de lămâie se amestecă într-un castron şi se dau în clocot. Cratiţa se ia de pe foc, se adaugă mai întâi macul măcinat cu zahărul tos, apoi gemul; se amestecă totul foarte bine şi apoi se lasă să se răcească.

Aluatul se împarte în trei părţi egale. Fiecare bucată se întinde pe planşeta presărată cu făină pentru a se obţine o foaie cu dimensiunile de 30 x 40 cm. Fiecare foaie se unge cu o treime din compoziţia cu mac şi se răsucesc laturile mai lungi pe direcţia spre centrul foii.

Placinta_cu_mac_si_gem_de_prune

Cu ajutorul unui cuţit înmuiat în apă se taie bucăţi late de 5 cm. Se aşează pe tava unsă, se ung cu ou bătut, iar tava se introduce în cuptor.

  • Cuptorul electric: 170°C, pe treapta din mijloc (preîncălzit)
  • Cuptorul cu aer fierbinte: 1 50°C (preîncălzit)
  • Cuptorul cu gaz: treptele 2 – 3 (preîncălzit) Timp de coacere: 20 – 25 minute

Pentru a uşura măcinarea macului, se recomandă amestecarea în prealabil a acestuia cu zahăr tos. După ce s-a copt, plăcinta cu mac se lasă să se răcească.

Placinta cu mac si gem de prune

Placinta_cu_mac_si_gem_de_prune_1

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu mac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.