Placinta cu macaroane

Printeaza

Placinta cu macaroane

Ingrediente:Placinta cu macaroane

  • 300 g macaroane
  • 4 linguri brânză
  • 2 oua
  • 1 ceaşcă lapte sau smântână
  • 4 linguri unt

 

 

 

Ingrediente foaia de plăcintă: 250 g făină, 1 lingură, ulei, 1/2 ceaşcă apă caldă, 1/2 linguriţă sare, sau se cumpără 250 g foi din comerţ

 

 

Mod de preparare:

Se face o foaie de plăcintă . Se aşază într-o formă sau chiar într-o cratiţă bine unsă cu unt, 4-5 rânduri de foi stropite între ele cu unt, lăsând marginile să iasă afară din cratiţă, pentru a putea fi întoarse apoi peste macaroane.

În lipsă de timp, foile pot fi cumpărate de la o plăcintărie. Se fierb macaroanele, se scurg şi se amestecă cu unt, brânză, ouă bătute separat, sare şi puţină şuncă slabă, tăiată mărunt (facultativ). Se toarnă compoziţia în cratiţa îmbrăcată cu foile de plăcintă, se întorc marginile deasupra, astfel încât macaroanele să fie bine învelite.

Se unge deasupra cu unt. Se dă la cuptor. Se răstoarnă şi se serveşte cu sos de roşii sau cu alt sos, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.