Placinta cu mere acrisoare
PrinteazaPlacinta cu mere acrisoare din: faina, margarina, otet, sare, mere, zahar, vanilie, scortisoara, pesmet.
- 500 g făină
- 200 g-margarină
- 1 lingură de oţet
- sare
- 1 kg mere acrişoare
- o cană de zahăr
- vanilie
- scorţişoară
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Margarina se topeşte puţin şi se amestecă cu o cană de făină. Restul de făină, se amestecă cu sare, oţet şi apă, se frământă foarte bine, obţinându-se un aluat tare. Se întinde o foaie şi deasupra se pune amestecul de margarină, se împăturesc şi se lasă la frigider 20 de minute.
Apoi aluatul se întinde, se împătureşte şi se dă din nou la frigider. Această operaţie se repetă de 3-4 ori. Merele se curăţă, se taie felii subţiri, se presară cu zahăr şi se lasă 1 oră. Se storc cu atenţie să nu se zdrobească.
Aluatul se scoate de la frigider, se întind 2 foi. Prima foaie se aşază în tava unsă cu margarină, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se dă la cuptor, se coace pe jumăr tate, se scoate, se presară cu pesmet, se întind merele, se presară cu vanilia şi scorţişoara, se pune deasupra a doua foaie şi se introduce la cuptor.
Se scoate şi se taie cât este caldă.
Pofta buna!
Foarte buna placinta cu mere