Placinta cu mere acrisoare

Printeaza

Placinta cu mere acrisoare din: faina, margarina, otet, sare, mere, zahar, vanilie, scortisoara, pesmet.

Ingrediente:Placinta cu mere acrisoare

  • 500 g făină
  • 200 g-margarină
  • 1 lingură de oţet
  • sare
  • 1 kg mere acrişoare
  • o cană de zahăr
  • vanilie
  • scorţişoară
  • 2 linguri de pesmet

 

Mod de preparare:

Margarina se topeşte puţin şi se amestecă cu o cană de făină. Restul de făină, se amestecă cu sare, oţet şi apă, se frământă foarte bine, obţinându-se un aluat tare. Se întinde o foaie şi dea­supra se pune amestecul de margarină, se îm­păturesc şi se lasă la frigider 20 de minute.

Apoi aluatul se întinde, se împătureşte şi se dă din nou la frigider. Această operaţie se repetă de 3-4 ori. Merele se curăţă, se taie felii subţiri, se pre­sară cu zahăr şi se lasă 1 oră. Se storc cu atenţie să nu se zdrobească.

Aluatul se scoate de la frigider, se întind 2 foi. Prima foaie se aşază în tava unsă cu margarină, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se dă la cuptor, se coace pe jumăr tate, se scoate, se presară cu pesmet, se întind merele, se presară cu vanilia şi scorţişoara, se pune deasupra a doua foaie şi se introduce la cuptor.

Se scoate şi se taie cât este caldă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Foarte buna placinta cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.