Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale

Printeaza

Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale din: mere, pere, lamaie, sirop de agave, scortisoara, nucsoara, ienibahar, amidon, foi de placinta, ulei de rapita, fulgi de migdale, crema de vanilie, iaurt, unghetata de vanilie.

Ingrediente: Placinta_cu_mere_pere_si_fulgi_de_migdale

  • 6 mere
  • 4 pere coapte
  • zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 3 linguri sirop de agave
  • 1 linguriţă amestec de condimente dulci (scorţişoară, nucşoară, ienibahar)
  • 1 lingură de amidon
  • 4 foi de plăcintă
  • 4 linguriţe ulei de rapiţă
  • 25g fulgi de migdale

Ingrediente pentru servire:

  • cremă de vanilie, iaurt degresat sau îngheţată de vanilie

Mod de preparare:

Decojeşte merele şi perele, îndepărtează-le cotorul şi toacă-le în bucăţi mari, apoi pune-le într-o cratiţă mare, împreună cu zeama de lămâie, siropul de agave, condimentele dulci şi 200ml de apă.

Acoperă-le cu un capac şi dă-le în clocot, apoi îndepărtează capacul şi fierbe-le, amestecând, aproximativ 5 minute, până când merele se înmoaie. Cu ajutorul unei spumiere scoate din cratiţă circa trei sferturi din fructe şi transferă-le într-o formă de plăcintă.

Acoperă şi găteşte fructele rămase timp de 4-5 minute, până când se înmoaie, apoi zdrobeşte-le cu un instrument pentru zdrobit cartofii. Combină 1 lingură din acest amestec cu amidonul pentru a obţine o pastă fină, apoi pune-o în cratiţă şi dă totul din nou în clocot, amestecând, pentru a îngroşa sosul.

Toarnă-l peste fructele din forma de plăcintă şi amestecă. Incinge cuptorul la 180°C. Intinde foile de plăcintă şi unge-le cu ulei pe întreaga suprafaţă, 1 linguriţă ar trebui să fie suficientă pentru 1 foaie.

Presară deasupra migdalele şi apasă-le pentru a se lipi de aluat, apoi mototoleşte fiecare foaie în timp ce o ridici şi o întinzi deasupra fructelor. Coace plăcinta 20-25 de minute, până când aluatul devine auriu şi crocant. Serveşte-o imediat.

Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale

Placinta_cu_mere_pere_si_fulgi_de_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.