Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale
PrinteazaPlacinta cu mere, pere si fulgi de migdale din: mere, pere, lamaie, sirop de agave, scortisoara, nucsoara, ienibahar, amidon, foi de placinta, ulei de rapita, fulgi de migdale, crema de vanilie, iaurt, unghetata de vanilie.
- 6 mere
- 4 pere coapte
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 3 linguri sirop de agave
- 1 linguriţă amestec de condimente dulci (scorţişoară, nucşoară, ienibahar)
- 1 lingură de amidon
- 4 foi de plăcintă
- 4 linguriţe ulei de rapiţă
- 25g fulgi de migdale
Ingrediente pentru servire:
- cremă de vanilie, iaurt degresat sau îngheţată de vanilie
Mod de preparare:
Decojeşte merele şi perele, îndepărtează-le cotorul şi toacă-le în bucăţi mari, apoi pune-le într-o cratiţă mare, împreună cu zeama de lămâie, siropul de agave, condimentele dulci şi 200ml de apă.
Acoperă-le cu un capac şi dă-le în clocot, apoi îndepărtează capacul şi fierbe-le, amestecând, aproximativ 5 minute, până când merele se înmoaie. Cu ajutorul unei spumiere scoate din cratiţă circa trei sferturi din fructe şi transferă-le într-o formă de plăcintă.
Acoperă şi găteşte fructele rămase timp de 4-5 minute, până când se înmoaie, apoi zdrobeşte-le cu un instrument pentru zdrobit cartofii. Combină 1 lingură din acest amestec cu amidonul pentru a obţine o pastă fină, apoi pune-o în cratiţă şi dă totul din nou în clocot, amestecând, pentru a îngroşa sosul.
Toarnă-l peste fructele din forma de plăcintă şi amestecă. Incinge cuptorul la 180°C. Intinde foile de plăcintă şi unge-le cu ulei pe întreaga suprafaţă, 1 linguriţă ar trebui să fie suficientă pentru 1 foaie.
Presară deasupra migdalele şi apasă-le pentru a se lipi de aluat, apoi mototoleşte fiecare foaie în timp ce o ridici şi o întinzi deasupra fructelor. Coace plăcinta 20-25 de minute, până când aluatul devine auriu şi crocant. Serveşte-o imediat.
Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale
Pofta buna!