Placinta cu mere, prune si smochine
PrinteazaPlacinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun.
- 400 g de mere, curatate si taiate in bucati mici
- 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi
- 2 linguri de zahar
- 300 g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate in sferturi
- 300 g de mure congelate
- smantana, crema de vanilie sau inghetata, pentru servit
pentru topping:
- 140 g de faina alba
- 140 g de faina integrala
- 175 g de unt, taiat in bucati mici
- 100 g de zahar brun
Mod de preparare:
Prepara intai toppingul. Pune fainurile intr-un bol cu un praf de sare, apoi freaca-le cu untul, direct cu mainile, pentru a forma o compozitie faramicioasa. Incorporeaza zaharul cu ajutorul unei furculite si da amestecul la rece pana vei avei nevoie de el.
Incinge cuptorul la 180 C. Intr-o cratita mare pune merele, prunele si zaharul impreuna cu 50 ml de apa si fierbe-le, amestecand circa 5 minute, pana cand merele se inmoaie si devin suculente. Adauga smochinele si murele si transfera totul intr-un vas de copt.
Presara deasupra compozitia faramicioasa si da desertul la cuptor 45-55 de minute, pana cand toppingul devine auriu, iar fructele clocotesc.
Placinta cu mere, prune si smochine
Pofta buna!