Placinta cu mure si migdale
PrinteazaPlacinta cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure, biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie.
pentru aluat:
- 150 g faina alba
- 75 g unt
- 6 linguri zahar
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
pentru umplutura:
- 500 g mure
- 100 g zahar
- 100 g biscuiti cu unt
- 100 g migdale macinate
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Amesteci făina cu sarea, coaja rasă de lămâie şi zahărul. Adaugi untul tăiat în bucăţele mici şi frămânţi totul. Adaugi treptat circa 2 linguri de apă, până obţii un aluat moale, omogen. Impachetezi aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider aproximativ 30 de minute.
Intre timp, speli murele şi le scurgi. Adaugi zahărul şi laşi deoparte. Pui biscuiţii într-o pungă de plastic şi îi sfărâmi mărunt, cu un făcăleţ. Scurgi murele de zeamă şi le amesteci cu biscuiţii, migdalele, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.
Intr-un vas sau o formă de plăcintă unsă cu unt, torni amestecul de mure. întinzi aluatul în formă rotundă şi aşezi mure peste el, iar marginile le presezi pe pereţii formei. Faci o gaură în centru pentru a permite ieşirea aburilor şi dai la cuptorul încins, la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute. Tai placinta in 12 felii.
Placinta cu mure si migdale
Pofta buna!