Placinta cu mure si migdale

Printeaza

Placinta cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure, biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie.

Ingrediente:Placinta_cu_mure_si_migdale

pentru aluat:

  • 150 g faina alba
  • 75 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

pentru umplutura:

  • 500 g mure
  • 100 g zahar
  • 100 g biscuiti cu unt
  • 100 g migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu sarea, coaja rasă de lămâie şi zahărul. Adaugi untul tăiat în bucăţele mici şi fră­mânţi totul. Adaugi treptat circa 2 linguri de apă, până obţii un aluat moale, omogen. Impache­tezi aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider aproximativ 30 de minute.

Intre timp, speli murele şi le scurgi. Adaugi zahărul şi laşi deoparte. Pui biscuiţii într-o pun­gă de plastic şi îi sfărâmi mărunt, cu un făcăleţ. Scurgi murele de zeamă şi le amesteci cu biscuiţii, migdalele, coaja de lămâie şi za­hărul vanilat.

Intr-un vas sau o for­mă de plăcintă unsă cu unt, torni amestecul de mure. întinzi aluatul în formă rotundă şi aşezi mure peste el, iar marginile le presezi pe pereţii formei. Faci o gaură în centru pentru a permite ieşirea aburilor şi dai la cuptorul încins, la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute. Tai placinta in 12 felii.

Placinta cu mure si migdale

Placinta_cu_mure_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.