Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat
PrinteazaPlacinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat
- nuci
- dulceaţă de vişine
- marmeladă sau rahat
- 1 ou
- susan
Mod de preparare:
Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în două.
Din jumătate de aluat întindem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau rahat. Acoperim cu o foaie făcută din cealaltă jumătate de aluat.
Umplutura pentru plăcinta cu nuci se pregăteşte ca pentru corn cu nucă deasupra ungem foaia cu ou, însă puţin, ca să nu se umezească aluatul.
Apoi presărăm un strat gros de susan, bine spălat şi uscat în cuptor.
Plăcinta cu dulceaţă se presară de asemenea cu susan sau cu nucă pisată.
Pofta buna!