Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat

Printeaza

Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat

Ingrediente umplutura :

  • nuci
  • dulceaţă de vişine
  • marmeladă sau rahat
  • 1 ou
  • susan

 

Mod de preparare:

Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem alua­tul în două.

Din jumătate de aluat întin­dem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau rahat. Acoperim cu o foaie făcută din cealaltă jumătate de aluat.

Umplutura pentru plăcinta cu nuci se pregăteşte ca pentru corn cu nucă  deasupra ungem foaia cu ou, însă puţin, ca să nu se umezească alua­tul.

Apoi presărăm un strat gros de su­san, bine spălat şi uscat în cuptor.

Plăcinta cu dulceaţă se presară de ase­menea cu susan sau cu nucă pisată.

 

Pofta buna!

 

 

Tonka: Ghid Complet – Beneficii, Riscuri, Valori Nutriționale și Rețete Creative

Tonka: Ghid Complet – Beneficii, Riscuri, Valori Nutriționale și Rețete Creative. Boabele de tonka sunt semințele arborelui Dipteryx odorata, care crește în America de Sud, în special în Venezuela și Brazilia. Aceste semințe sunt apreciate pentru aroma lor unică, care este o combinație complexă de note dulci, asemănătoare cu vanilia, cu nuanțe de migdale, scorțișoară […]

 

Salata de sparanghel cu susan

Salata de sparanghel cu susan din: sparanghel, apa, sos de soia, ulei de susan sau masline, seminte de susan. Reteta low carb Ingrediente: 500gr sparanghel 650ml apa 4 lingurite sos soia 2 lingurite ulei de susan sau de masline 1 lingura seminte de susan   Mod de preparare: Rupeti coditele de la sparanghel si fierbeti […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.