Tonka: Ghid Complet – Beneficii, Riscuri, Valori Nutriționale și Rețete Creative. Boabele de tonka sunt semințele arborelui Dipteryx odorata, care crește în America de Sud, în special în Venezuela și Brazilia. Aceste semințe sunt apreciate pentru aroma lor unică, care este o combinație complexă de note dulci, asemănătoare cu vanilia, cu nuanțe de migdale, scorțișoară […]
Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat
PrinteazaPlacinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat
Ingrediente umplutura :
- nuci
- dulceaţă de vişine
- marmeladă sau rahat
- 1 ou
- susan
Mod de preparare:
Placinta cu nuci, dulceata, marmelada sau rahat: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în două.
Din jumătate de aluat întindem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau rahat. Acoperim cu o foaie făcută din cealaltă jumătate de aluat.
Umplutura pentru plăcinta cu nuci se pregăteşte ca pentru corn cu nucă deasupra ungem foaia cu ou, însă puţin, ca să nu se umezească aluatul.
Apoi presărăm un strat gros de susan, bine spălat şi uscat în cuptor.
Plăcinta cu dulceaţă se presară de asemenea cu susan sau cu nucă pisată.
Pofta buna!
Tonka: Ghid Complet – Beneficii, Riscuri, Valori Nutriționale și Rețete Creative
Salata de sparanghel cu susan din: sparanghel, apa, sos de soia, ulei de susan sau masline, seminte de susan. Reteta low carb Ingrediente: 500gr sparanghel 650ml apa 4 lingurite sos soia 2 lingurite ulei de susan sau de masline 1 lingura seminte de susan Mod de preparare: Rupeti coditele de la sparanghel si fierbeti […]