Placinta cu nuci si pere

Printeaza

Placinta cu nuci si pere din: faina, zahar, sare, unt, pere, nuci, zahar.

Ingrediente:Placinta_cu_nuci_si_pere

  • 300 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 225 g unt
  • 160 ml apă rece
  • 2-3 pere bergamote
  • 100 g zahăr
  • nuci
  • un gălbenuş

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă cu zahărul şi sarea. Se adaugă untul, se desface şi, când s-a obtinut un aluat nisipos, se adaugă apa rece, chiar de la frigider să fie.

Se amestecă, se scoate aluatul pe masă, se frământă 10 minute şi apoi se pune la frigider pentru o oră, învelit în folie.

Perele se taie felii potrivit de groase care se pun într-o tigaie cu zahăr lăsat să se topească. Când începe zahărul să devină maroniu, se toarnă câteva linguri de apă şi se lasă să fiarbă 2-3 minute.

Aluatul se întinde într-o foaie rotundă, se transferă în tava de copt unsă, se aşază perele lăsând o margine de 3-4 cm care se întoarce apoi peste pere.

Se unge aluatul cu gălbenuş, se presară nuci mărunţite şi se coace 35 de minute.

Placinta cu nuci si pere

Placinta_cu_nuci_si_pere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.