Placinta cu oua, ciuperci si cascaval
PrinteazaPlacinta cu oua, ciuperci si cascaval din: foi de plăcintă, morcovi, ciuperci, oua, smantana, lapte, unt, cascaval, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 2 foi plăcintă
- 3 morcovi fierţi
- 400 g ciuperci
- 3 ouă fierte
- 5 linguri smântână
- 100 ml lapte
- 2 linguri unt
- 3 linguri caşcaval ras
- sare
- piper
- 1 gălbenuş crud
- ulei
Mod de preparare:
Dezgheţi şi întinzi foile de plăcintă. Descojeşti ouăle fierte şi le tai bucăţi, încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ciupercile spălate şi tăiate felii.
Le scurgi şi le amesteci cu ouăle tăiate, morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe, smântână, laptele, restul de unt, caşcavalul ras şi sare şi piper după gust.
Ungi o tavă de chec cu puţin ulei, aşezi o foaie de plăcintă, inclusiv pe pereţii tăvii, ungi cu gălbenuş şi înţepi din loc în loc.
Tomi compoziţia şi acoperi bine cu cealaltă foaie de plăcintă pe care o înţepi cu furculiţa şi o ungi cu restul de gălbenuş. Bagi în cuptorul încins şi laşi până se rumeneşte.
Placinta cu oua, ciuperci si cascaval
Pofta buna!