Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc
PrinteazaO reteta simpla de placinta cu patrunjel si piept de porc din: faina alba, drojdie de bere, apa, patrunjel, piept de porc afumat, cascaval afumat, fileuri de ansoa, ceapa, ulei de masline extravirgin si piper negru.
- 250 g faină albă
- 25 g drojdie de bere
- 110 ml apă
pentru umplutură:
- 3 legături pătrunjel
- 100 g piept de porc afumat
- 100 g caşcaval afumat sau uşor picant
- 4 fileuri de anşoa în ulei
- 100 g ceapă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- piper negru proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Toarnă făina într-un castron şi adaugă un praf de sare. Separat, într-un alt vas, dizolvă drojdia în apă călduţă. Varsă drojdia dizolvată peste faină şi frământă până obţii un aluat moale şi neted.
Lucrează aluatul cu mâna, dându-i forma de bilă, apoi pune-1 într-un vas acoperit cu un şervet de bucătărie. Lasă-1 să crească, într-un loc călduţ, timp de 45 de minute.
Intinde aluatul cu sucitorul în aşa fel încât să obţii un cerc cu grosimea de 1/2 cm. Unge-l pe deasupra cu 2 linguri de ulei de măsline, apoi presară uniform ceapa tăiată julien, pieptul de porc şi caşcavalul tăiate bucăţele, fileurile de anşoa tăiate şi pătrunjelul tocat mai mare.
Presară un praf de piper negru şi stropeşte cu 2 linguri ulei de măsline. Apucă marginea dinspre tine a aluatului şi rulează-1 în aşa fel încât să formezi un rulou, presându-1 uşor.
Pune ruloul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi dă-i forma de potcoavă. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25 de minute. Poţi servi plăcinta atât caldă, cât si rece.
Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc
Poftă bună!