Placinta cu pere si scortisoara
PrinteazaPlacinta cu pere si scortisoara din: unt, zahar, oua, faina, pere, scortisoara, frisca sau inghetata.
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 150 g făină
- 3 pere
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- scorţişoară
- frişcă, zahăr pudră sau îngheţată (pentru decor)
Mod de preparare:
Cureţi cele 3 pere şi le tai felii. Intr-o tavă pui hârtie de copt şi peste ea aşezi feliile de pere. Presari puţină scorţişoară.
Freci untul cu zahărul, până devine ca o spumă. Adaugi gălbenuşurile frecate, făina şi albuşurile bătute spumă.
Pui şi zahărul vanilat, amesteci foarte uşor şi torni această compoziţie peste pere. Dai tava la cuptorul încălzit înainte, 20-30 de minute.
După ce s-a copt, întorci tava cu prăjitura pe un platou, iei hârtia de copt, laşi să se răcească şi, când serveşti, poţi pune puţină frişcă, zahăr pudră sau chiar o lingură de îngheţată.
Placinta cu pere si scortisoara
Pofta buna!