Placinta cu peste alb

Printeaza

Placinta cu peste alb din: faina, margarina, ulei, ou, sare, file de peste, smantana.

Ingrediente:Placinta cu peste alb

  • 300 g făină
  • 150 g margarină
  • 3 linguri ulei
  • un ou
  • 4 linguri apă rece
  • 1/2 linguriţă sare
  • 650 g file de peşte alb
  • 2 ouă + un gălbenuş pentru copt
  • 250 g smântână grasă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se frământă. Se lasă aluatul la rece până se prepară umplutura. Ouăle se bat, se amestecă apoi cu smântână, sarea şi piperul.

Peştele se taie cât mai mărunt şi se adaugă în ouă.

Se împarte aluatul în două şi se întinde prima foaie cu sucitorul. Se transferă în tava de copt. Se toarnă amestecul de peşte peste aluat şi se acoperă cu a doua foaie de aluat întins.

Se fac găuri cu furculiţa, se unge cu gălbenuş şi se coace 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.