Placinta cu peste alb
PrinteazaPlacinta cu peste alb din: faina, margarina, ulei, ou, sare, file de peste, smantana.
- 300 g făină
- 150 g margarină
- 3 linguri ulei
- un ou
- 4 linguri apă rece
- 1/2 linguriţă sare
- 650 g file de peşte alb
- 2 ouă + un gălbenuş pentru copt
- 250 g smântână grasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se frământă. Se lasă aluatul la rece până se prepară umplutura. Ouăle se bat, se amestecă apoi cu smântână, sarea şi piperul.
Peştele se taie cât mai mărunt şi se adaugă în ouă.
Se împarte aluatul în două şi se întinde prima foaie cu sucitorul. Se transferă în tava de copt. Se toarnă amestecul de peşte peste aluat şi se acoperă cu a doua foaie de aluat întins.
Se fac găuri cu furculiţa, se unge cu gălbenuş şi se coace 30 de minute.
Pofta buna!