Placinta cu peste (merluciu)
PrinteazaO reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper.
- 1 kg merluciu
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura marar verde
- 2 linguri unt
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 telina
- 800 g cartofi
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţati cartofii, tăiaţi-i în jumătăţi, puneţi-i la fiert în apă cu sare. Când s-au înmuiat, scurgeti-i de apă şi faceţi din ei un piure mai tare, adăugând untul şi oul bătut înainte de mărunţirea cartofilor. Curăţaţi peştele de eventualele oase, spălaţi-l bine şi tăiaţi-l în cubuleţe.
Curăţaţi ceapa, ţelină şi usturoiul, tocaţi-le mărunt. Puneţi uleiul într-un vas termorezistent, aşezaţi un strat de legume tocate, peste care puneţi cubuleţele de peşte. Condimentaţi bine.
Puneţi piureul într-un şpriţ de ornat torturi şi cu forma cu deschidere mare faceţi “flori” din cartofi, una lângă alta, deasupra cubuleţe- lor de peşte. Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, până când preparatul se rumeneşte uniform. Se serveşte cald.
Placinta cu peste
Pofta buna!