Placinta cu peste si branza
PrinteazaPlacinta cu peste si branza din: file de peste, ceapa, ulei, branza, spanac, sare, piper.
- 1 foaie aluat foitaj
- 2 fileuri de peşte
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 400 g brânză de vaci
- 200 g spanac
- sare
- piper
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei până devine sticloasă. Adaugi spanacul tocat şi ţii pe foc până scade apa lăsată, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Il amesteci cu brânza de vaci, bine scursă, sare şi piper, după gust.
Tai foaia decongelată în jumătate, pe lung. Pui jumătate de foaie într-o tavă de cozonac tapetată, aşezi un file de peşte, fără piele, brânza cu spanac, celălalt file de peşte şi foaia de aluat rămasă.
Ungi plăcinta cu ou şi o dai la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte.
Pofta buna!