Plăcintă cu peşte şi cuşcuş
PrinteazaPlăcintă cu peşte şi cuşcuş din: faina, apa, lapte, cuscus, ardei gras, vanata, fileuri de peste, fasole boabe, smantana, drojdie, oua, ulei de malsine, sare, piper, patrunjel, salata verde, legume de sezon.
- 500 g făină
- 100 ml apă
- 100 ml lapte dulce
- 250 g cuşcuş
- doi ardei graşi
- o vânătă
- 500 g fileuri de peşte
- o conservă fasole neagră boabe
- smântână
- 15 g drojdie
- 3 ouă
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- salată verde
- legume de sezon
Mod de preparare:
Vinetele şi ardeii graşi se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc legumele până când s-au înmuiat, se scot cu o spumieră şi se pun într-un vas la răcit.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă bine cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se pune peste legumele răcite, împreună cu fasolea scursă de apă, fileurile de peşte tocate mărunt, sarea, piperul, salata verde şi pătrunjelul.
Intr-un vas mai mare se amestecă o lingură de smântână cu idouă ouă, laptele dulce, apa călcduţă şi drojdia. Se presară o linguriiţă de sare, puţin piper şi trei lingurii de ulei de măsline. Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până când reziultă un aluat tare, nelipicios.
Se întinde într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se toairnă amestecul de legume şi cuşcuş, se nivelează, se unge cu ou bătut şi se introduce în cuptor. Se serveşte fierbinte sau rece, cu o salată din legume de sezon.
Poftă bună!