Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

Printeaza

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş din: faina, apa, lapte, cuscus, ardei gras, vanata, fileuri de peste, fasole boabe, smantana, drojdie, oua, ulei de malsine, sare, piper, patrunjel, salata verde, legume de sezon.

Ingrediente:Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

  • 500 g făină
  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte dulce
  • 250 g cuşcuş
  • doi ardei graşi
  • o vânătă
  • 500 g fileuri de peşte
  • o conservă fasole neagră boabe
  • smântână
  • 15 g drojdie
  • 3 ouă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • salată verde
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Vinetele şi ardeii graşi se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc legumele până când s-au înmuiat, se scot cu o spumieră şi se pun într-un vas la răcit.

Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă bine cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se pune peste legumele răcite, împre­ună cu fasolea scursă de apă, fileurile de peşte tocate mărunt, sarea, piperul, salata verde şi pătrunjelul.

Intr-un vas mai mare se amestecă o lingură de smântână cu idouă ouă, laptele dulce, apa călcduţă şi drojdia. Se presară o linguriiţă de sare, puţin piper şi trei lin­gurii de ulei de măsline. Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până când reziultă un aluat tare, nelipicios.

Se întinde într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se toairnă amestecul de legume şi cuşcuş, se nivelează, se unge cu ou bătut şi se introduce în cuptor. Se serveşte fierbinte sau rece, cu o salată din legume de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.