Placinta cu peste si verdeata
PrinteazaPlacinta cu peste si verdeata din: foi de placinta, ceapa, dafin, supa de peste, vin alb, somon, cod, scioci, creveti, faina, unt, smantana, piure de tomate, coaja de lamaie, patrunjel,rosii, sare, piper.
- 250 g foi de plăcintă
- Ingrediente pentru umplutura
- 1 ceapă curăţată şi feliată
- 1 frunză de dafin
- 600 ml supă de peşte
- 100 ml vin alb
- 1 kg mix de peşte (somon, cod, scoici şi creveţi)
- 60 g făină
- 90 g unt moale
- 200 ml smântână
- 1 lingură cu piure de tomate
- coaja de la 1 lămâie
- 1 mână de pătrunjel proaspăt tocat
- 3-4 roşii tăiate în sferturi, curăţate de seminţe
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pune ceapa şi foaia de dafin într-o tigaie şi adaugă supa şi vinul. Fierbe timp de 5 minute. Adaugă bucăţile mari de peşte.
Fierbe timp de 1 minut, adaugă scoicile şi creveţii, apoi acoperă şi rumeneşte uşor timp de 2-3 minute, până când creveţii îşi schimbă culoarea, ia tigaia de pe foc, scoate peştele cu o lingură şi aşază-l pe o hârtie absorbantă.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Amestecă făina şi jumătate de unt, formând o pastă. Reîncălzeşte lichidul din tigaie şi opreşte doar 600 ml. Scoate foaia de dafin.
Incorporează pasta în acest lichid pentru a forma un sos. Fierbe-l timp de 2 minute. Adaugă smântână, piureul de tomate, coaja de lămâie, pătrunjelul, roşiile şi condimentele şi amestecă cu peştele.
Cu o lingură pune tot amestecul într-o tavă.
Topeşte untul rămas. Unge fiecare foaie de plăcintă cu el şi pune-le una peste cealaltă. Aşază foile în tavă, deasupra umpluturii şi unge deasupra cu unt.
Coace plăcinta timp de 25 de minute, în mijlocul cuptorului.
Placinta cu peste si verdeata
Pofta buna!
Foarte buna placinta, numai ca mie nu-mi place pestele