Placinta cu piept de pui si ceapa verde
PrinteazaPlacinta cu piept de pui si ceapa verde din: faina, ulei, sare, oua, piept de pui, ceapa, smantana, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 5 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
- un ou
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- un piept de pui
- o ceapă
- o legătură ceapă verde
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- o legătură pătrunjel
- cimbru
- 5 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă şi se frământă ingredientele.
Carnea se toacă, iar ceapa se taie mărunt. Se căleşte ceapa în ulei. Se presară cu sare şi piper şi apoi se adaugă carnea.
Când s-a rumenit carnea, se trage de pe foc, se pun cimbrul şi pătrunjelul, mărunţite, două ouă bătute şi smântână.
Se împarte aluatul în două părţi inegale. Cea mare se întinde inclusiv pe pereţii vasului, se pune umplutura, se acoperă cu cea de-a doua foaie întinsă.
Se unge cu oul rămas, apoi se coace 30 de minute.
Pofta buna!