Placinta cu piept de pui si masline

Printeaza

Placinta cu piept de pui si masline din: faina, unt, apa, otet, sare, pipet de pui, ceapa, masline, patrunjel, smantana, ou, ulei, piper.

Ingrediente pentru aluat: Placinta_cu_piept_de_pui_si_masline

  • 500 g făină
  • 180 g unt rece
  • 60 ml apă rece
  • 1 linguriţă oţet alb
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru copt:

  • 1 gălbenuş

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert. Se amestecă sarea, apa si oţetul până ce sarea se dizolvă.
Făina cu untul rece si soluţia de sare se amestecă până ce coca se desprinde de pereţii vasului.

Se împarte aluatul în două si se lasă la rece 30 de minute.
Ceapa călită se amestecă cu carnea fiartă si tăiată fâşii. Se adaugă smântână, oul, măslinele tăiate, pătrunjelul, sare şi piper.

In tava tapetată cu făină se asază prima foaie apoi se pune umplutura si a doua foaie. Se unge cu gălbenuş si se coace 40 de minute.

Placinta cu piept de pui si masline

Placinta_cu_piept_de_pui_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.