Placinta cu piept de pui si masline
PrinteazaPlacinta cu piept de pui si masline din: faina, unt, apa, otet, sare, pipet de pui, ceapa, masline, patrunjel, smantana, ou, ulei, piper.
- 500 g făină
- 180 g unt rece
- 60 ml apă rece
- 1 linguriţă oţet alb
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 150 g măsline fără sâmburi
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri smântână
- 1 ou
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Ingrediente pentru copt:
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert. Se amestecă sarea, apa si oţetul până ce sarea se dizolvă.
Făina cu untul rece si soluţia de sare se amestecă până ce coca se desprinde de pereţii vasului.
Se împarte aluatul în două si se lasă la rece 30 de minute.
Ceapa călită se amestecă cu carnea fiartă si tăiată fâşii. Se adaugă smântână, oul, măslinele tăiate, pătrunjelul, sare şi piper.
In tava tapetată cu făină se asază prima foaie apoi se pune umplutura si a doua foaie. Se unge cu gălbenuş si se coace 40 de minute.
Placinta cu piept de pui si masline
Pofta buna!