Placinta cu piept de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: piept de pui, ceapa, foi de placinta, ciuperci, rosii, ulei, oua, smantana, rozmarin, unt, sare, piper
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 2 cepe
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 g ciuperci champignon
- 2 roşii
- 3 linguri ulei
- 4 ouă
- 1 lingură smântână
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 50 g unt topit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui cubuleţe foarte mici şi le prăjeşti în uleiul încins. Scoţi cu o paletă carnea şi o pui într-un castron. In uleiul în care ai prăjit carnea, căleşti ceapa şi ciupercile tocate mărunt. Laşi pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci şi pui roşiile tăiate cuburi. Laşi două minute, dai deoparte, laşi să se răcească şi pui totul peste pieptul de pui.
Adaugi peste pui si legume trei ouă, smântână, rozmarinul, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. lei 3-4 foi de plăcintă dezgheţate, le ungi cu unt topit, pui din compoziţia cu pui şi ciuperci, întinzi pe jumătate de suprafaţă şi rulezi. Aşezi rulada pe o tavă unsă cu puţin unt topit. Prepari la fel încă două rulade.
Le ungi cu ou bătut cu puţină apă şi introduci tava la cuptor până se rumenesc frumos. Laşi să se răcească, le tai bucăţi şi serveşti.
Pofta buna!
Sa-mi opresti si mie din placinta asta!